معاون استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: متأسفانه پدیده شوم ازدواج زودهنگام دختران کم سن و سال در این مناطق شهری و روستایی رواج زیادی پیدا کرده که جای نگرانی دارد.

تقی کرمی در نشست بررسی آسیب‌های اجتماعی با محوریت ازدواج زود هنگام با حضور بانوان فرهیخته و کارشناسان آموزشی و تربیتی در محل فرمانداری مرند اظهار کرد: ازدواج همیشه در بین خانواده‌ها اهمیت خاصی داشته و بحث سن ازدواج یکی از موضوعات مهم است ولی در صورت کافی نبودن سن ازدواج می‌تواند آسیب‌های جدی برای فرد و حتی جامعه داشته باشد.

child-marriage-2

وی افزود: زمانی ازدواج به بهترین نحو انجام می‌گیرد که به موقع صورت گیرد و در واقع فرد به بلوغ جسمی و فکری رسیده باشد.

مرند بیشترین آمار طلاق را در سنین دوران نامزدی  در استان آذربایجان‌شرقی دارد

فرماندار ویژه شهرستان مرند در ادامه با اشاره به آفت‌های ازدواج زود هنگام تصریح کرد: ازدواج در سن پایین و عدم بلوغ فکری دختر و پسر می‌تواند مشکلاتی را برای خانواده‌ها و جامعه به‌وجود آورد و امروزه طبق مستندات شهرستان مرند بیشترین آمار طلاق را در سنین دوران نامزدی در استان آذربایجان‌شرقی دارد.

فرماندار ویژه مرند ابراز نگرانی از شیوع چندین ساله ازدواج در سنین پایین در برخی از شهرهای تابعه و روستاهای این شهرستان گفت: متاسفانه پدیده شوم ازدواج زود هنگام دختران کم سن و سال در این مناطق شهری و روستایی رواج زیادی پیدا کرده که جای نگرانی دارد.

وی تصریح کرد: باید برای جلوگیری از معضل ازدواج زود هنگام دختران کم سن و سال در مناطق شهری و روستایی شهرستان مرند برنامه‌ریزی‌های لازم باید از سوی آموزش و پرورش؛ حوزه‌های علمیه، خانه‌های بهداشتی و سایر اداراتی که در این مسئله  دخیل هستند و می‌توانند در امر آموزش و فرهنگ‌سازی بسترهای لازم را برای خانواده‌ها توسط کارشناسان خبره فراهم کنند، اجرا شود.

معاون استاندار آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: دین اسلام به ازدواج تاکید کرده است نه اینکه زودهنگام و حتی رشد جسمانی در نوجوان چهارم ابتدایی و یا در مقطع راهنمایی موجبات معضلات فرهنگی و اجتماعی و حتی تربیتی را شاهد باشیم.

وی خاطرنشان کرد: باید فرهنگ‌سازی و اطلاع رسانی شود، چرا که رابطه تنگاتنگی بین سواد و فقر اقتصادی خانواده‌ها با ازدواج زود هنگام جوانان دارد.

معاون استاندار آذربایجان‌شرقی، عدم آگاهی خانواده‌ها از پیامدها و تأثیرات منفی ازدواج زودهنگام این پدیده شوم عنوان کرد و متذکر شد: ازدواج زودهنگام مانع پیشرفت دختران شده و امکان تحصیل و آزادی‌های فردی را از آنها سلب می‌کند و تاثیرات منفی بسیاری برای تشکیل یک زندگی به دور از معضلات اجتماعی  دختران می‌شود.

کرمی  گفت: معضل ازدواج زودهنگام صرفا یک معضل فردی و خانوادگی نیست بلکه به دلیل آسیب‌های زیان‌بار اجتماعی آن پیامدهای ژنتیکی زیادی هم از نظر سلامتی دارد و این مسئله به کل جامعه تلقی می‌شود.

وی ایجاد بسترهای لازم بین خانواده‌ها در امر آموزش خطرات ناشی از اینگونه معضلات و ترویج آموزه‌های دینی را در آگاه‌سازی ازدواج‌های سهل و آسان با شرایط  سن قانونی را از جمله موارد مهم در جلوگیری از این پدیده شوم ذکر کرد.

منبع


0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *